Coronavirus – Logopediepraktijk Wicherink – Weert
Header afbeelding
Welkom bij Logopediepraktijk Wicherink

Uw logopedist in Weert

Bent u op zoek naar een logopedist? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke logopedie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes.

Coronavirus

Lockdown: Logopediepraktijken blijven open

Op maandagavond 14 december 2020 maakte premier Rutte bekend dat Nederland t/m 19 januari 2021 in lockdown gaat. Logopedie is echter een cruciaal beroep en logopedisten staan op de lijst van uitgezonderde contactberoepen, dat betekent dat logopediepraktijken zijn uitgezonderd van het verbod en niet hoeven te sluiten.

Is een effectief consult op afstand mogelijk, dan kan een consult op afstand overwogen worden.

Samen met de logopedist wordt bekeken of behandeling in de praktijk mogelijk is. Er wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM.

Voorafgaand aan elk fysiek consult dient triage plaats te vinden, met de volgende vragen:

 • Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid*, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
 • Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Heb je het coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 • Heb je een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 10 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
 • Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?
 • Ben je de afgelopen 10 dagen in een code oranje gebied geweest?

* Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar met neusverkoudheid, mits zij geen koorts hebben en/of benauwd zijn en/of (meer dan incidenteel) hoesten. Dit geldt niet als zij een contact zijn van een patiënt met een bevestigde COVID-19 besmetting of als er iemand in het huishouden van het kind is met koorts of benauwdheid.

Een behandeling in de praktijk is alleen mogelijk voor cliënten die  bovenstaande triagevragen met ‘nee’ kunnen beantwoorden.

Wanneer de behandeling in de praktijk plaatsvindt, is het belangrijk dat we ons samen houden aan  de hygiëneregels:

 • Geen handen schudden
 • Was je handen voor en na de afspraak
 • Kom alleen (als dat mogelijk is)
 • Hoest en nies in je elleboog
 • Houd 1,5 meter afstand van andere cliënten
 • Bij griep of andere luchtwegklachten kom je niet

Als het nodig is, maakt de logopedist gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Aan cliënten vanaf 13 jaar en ouder, vragen we om een mondkapje te dragen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar. De logopedist maakt gebruik van een plexischerm.

Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: jouw logopedist vertelt je welke logopedische  zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor de maatregelen. Mocht afspraak in de praktijk niet mogelijk zijn, dan kan er gekozen worden voor Tele-logopedie.

Nuttige link: Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.